Συνταγές
Απλά τέλειο – Υπέροχο, αφράτο κέικ τούμπανο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-4 αυγά
-1 κούπα σπορέλαιο
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα Φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-2,5 κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και μια βανίλια
-2 κουταλιές σούπας ΜΕΡΕΝΤΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το λάδι, στη συνέχεια το αλεύρι με όλα μέσα και τη Φάντα, χωρίζουμε λίγο μίγμα για να το κάνουμε δίχρωμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κέικ σοκολάτας – Θα εκπλαγείτε από την απαλότητα και το άρωμά του.
Υλικά
• 3 αυγά
• 200 gr. ζάχαρη
• 120 ml. ηλιέλαιο
• 120 ml. γάλα
• 250 γραμμάρια αλεύρι
• 40 gr. πικρό κακάο
• 1 μπέικιν πάουντερ
• 125 gr. σταγόνες σοκολάτας
• zάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αρχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρις ότου αφρίσει το μίγμα.
2. Ρίχνουμε λάδι και γάλα.
3. Τώρα προσθέστε το αλεύρι λίγο κάθε φορά.
4. Προσθέτουμε επίσης το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρις ότου ενωθεί μίγμα.
5. Στο τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε το μίγμα με ένα κουτάλι.
6. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 30 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
7. Μόλις ψηθεί το κέικ σοκολάτας, αφήστε το να κρυώσει και στο τέλος ρίχνετε ζάχαρη άχνη.