Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και αρώματικο κέικ πορτοκάλι με ολόκληρο πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πορτοκάλι λιωμένο στο μουλτι και για να αλεστει πολύ καλά έβαλα και τον χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
125 γρ βούτυρο λιωμένο (εγώ έβαλα λουρπακ)
125 γρ ηλιέλαιο
3 κούπες τσαγιού αλεύρι+ 2 κουτ γλυκού μπεικιν
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη ρίχνουμε τον πολτό του πορτοκαλιού το ξαναχτυπω
έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι (φαριναπ)+μπεικιν το ηλιέλαιο με το βούτυρο και ξαναχτυπάμε
ψήνουμε στους 180 για 50 ίσως και 60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
*Ο πολτος πορτοκαλιού δίνει την υγρασία που χρειάζεται και δεν στεγνώνει στο ψήσιμο, όπως γινεται με τα περισσότερα κεικς
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για τέλειο κέικ με γεύση μπισκότο, νόστιμα υλικά για μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ-Anastasia Kyr”
ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
2 φλυτζανια τσαγιου ζάχαρη
250 γραμ βουτηρο της αρεσκείας σας εγω εβαλα lurpak soft αναλατο
μια κουπα τσαγιου γιαουρτι πληρες
500 γραμ αλευρι φαρινα
1 σφηνακι κονιακ
μια χουφτα κοματακια σοκολατα γαλακτος
2 βανιλετες
ενα φακελακι τριμμενο μπισκοτο γιωτης η τριμμενα μπισκοτα της αρεσκειας σας
κουβερτουρα με λιγο βουτηρο για το γλασαρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καλο χτυπημα αυγα και ζαχαρη να γινουν σα κρεμα προσθετουμε το βουτηρο συνεχιζουμε το χτυπημα ριχνουμε τις βανιλετες το γιαουρτι το κονιακ και σιγα σιγα το τριμμενο μπισκοτο κα μετα χωρις μιξερ το αλευρι σιγα σιγα που μεσα εχουμε ριξει τα κοματια της σοκολατας
ριχνουμε το μειγμα σε βουτηρωμενη φορμα ψηνουμε σε αεροθερμο προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 60 λεπτα
γαρνιρουμε με γλασο σοκολατας και απο πανω τριμμα μπισκότου.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”