Συνταγές
Κέικ Μωσαϊκό που γίνεται αφράτο και εύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικα:
5 αυγά,200 γρ ζάχαρη,200 γρ βούτυρο λιωμένο,20 ml ελαφρύ λάδι,250 ml γάλα φρέσκο,50 γρ κακάο,1 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,,1 βανίλια,500 γρ αλεύρι,1 φακ.μπεικιν,200 γρ μπισκότα πτι Μπερ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά,την βανίλια και την ζάχαρη να αφρατεψουν!
Ρίχνουμε εναλλάξ το βούτυρο το λάδι και το γάλα!!!!Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το κακάο ! Σταματαμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα και σπάμε τα μπισκότα
Ανακατεύουμε με μαριζ το μίγμα!
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλά την φορμα βάζουμε το μίγμα μέσα και το ισιωνουμε καλά!Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 60 λεπτά!Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 10 λεπτά! Αφήνουμε να κρυώσει μόλις το βγάζουμε από τον φούρνο
Στην συνέχεια αλοιφουμε την πάνω μεριά με Μερέντα και ρίχνουμε νιφάδες σοκολάτας!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.