Συνταγές
Κέικ μήλου ζουμερό με κρέμα ψημένη, ότι πρέπει για το καλοκαίρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
2 μήλα καθαρισμένα τά περνάω από το μουλτι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στέβια, 2 αυγά, 1 ολόκληρο μεσαίο πορτοκάλι φυσικά καλλα πλυμένο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, ελέγχουμε για κουκούτσια και χοντρές ίνες πού τα αφαιρούμε.
Συνεχίζουμε με 1 σφηνακι λικέρ βύσσινο δικό μου ή κονιάκ. 1βανιλια , 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ, 2 κεσεδάκια τών 200 γρμ αλεύρι γοχ, α και 1 κεσεδάκι σπορελαιο.
Για την κρέμα μήλου
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κανέλα Κεϋλάνης ή απλά κανέλλα. Και στην μύτη του κουταλιού ελάχιστο γαρύφαλλο
Πάλι στο μουλτι βάζουμε 1 μισυ μήλο μισή κούπα καρύδια, 1 σφηνακι λικέρ βύσσινο ή κονιάκ, 2 κουταλιές όχι γεμάτες της σούπας κορν φλαουρ. Σέ κατσαρολακι βράζουμε 1 μισυ ποτήρι νερό, με μισή κούπα ζάχαρη καρύδας.
Μόλις πάρει βραση, ρίχνω το μείγμα από το μουλτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα μήλου, καθώς και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετουμε σέ μακρόστενη φόρμα αντικολλητικό χαρτί που το βρεχουμε πρώτα για να μήν είναι ατίθασο. Το περνάμε ελαιόλαδο με το πινέλο, λίγο αλεύρακι, ίσα με μισό κουταλάκι για να μήν μας κολησει το γλυκό.
Ρίχνουμε τώρα το μισό μείγμα κέικ, ύστερα όλη την κρέμα μήλου και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ
Έχουμε προθερμανει το φούρνο στους 170 αντιστάσεις και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε σέ μακρόστενη πιατέλα, αφαιρουμε το χαρτί, και απολαμβάνουμε σκέτο ή με παγωτό.
Το μήλο πραγματικά είναι ένα φρούτο που τρώγεται όλες τις εποχές. Ακόμα και κομπόστα δροσιστική..
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.