Συνταγές
Φανταστικό και αφράτο κέικ λεμόνι – γέμισε η κουζίνα αρώματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 αυγά 260 γραμμάρια ζάχαρη. 60 ,ml νερό χλιαρό 110 ml ηλιέλαιο. 35 ml χυμό λεμονιού 100 γραμμάρια νισεστέ 120 γραμμάρια αλεύρι 10 γ ραμμάρια baking powder. Μία βανίλια και το ξύσμα από ένα λεμόνι.
χωρίζουμε τα αυγά τους κρόκους με τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια μία σφιχτή μαρέγκα
μετά χτυπάμε τους κρόκους μαζί με όλα τα υλικά πρώτα τα στέρεα και μετά τα υγρά και μετά ενσωματώνουμε
στο τέλος τη μαρέγκα σιγά-σιγά με μία μαρίζ στο μείγμα μας και ψήνουμε στους 170 Στς αντίστασης
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Φανταστικό Κέικ lila pause
Υλικά
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φάκελο σοκολάτα με γεύση φράουλας
1 κουβερτούρα
½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το γάλα.
Ζεσταίνουμε τη σοκολάτα με γεύση φράουλας στο φούρνο μικροκυμάτων και το ρίχνουμε στο κάδο. Χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Κόβουμε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε βραστό το γάλα, αφήνουμε για λίγο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κέικ και στολίζουμε με κουφέτα σοκολάτας με γεύση φράουλας.