Συνταγές
Φτιάξτε το δικό σας αγαπημένο κέικ κανταίφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
125 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 αυγά
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
μισό ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για το εσωτερικό
1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1-2 χούφτες κανταΐφι
λίγα καρύδια (χοντροτριμμένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κανταίφι το ανοίγουμε ελαφρά και το σωτάρουμε με βούτυρο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,με το μπέικιν ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη του κέικ σε ένα λαδωμένο ταψί
Το πασπαλίζουμε με το κρύο κανταίφι και το στρώνουμε , μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ απο πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Μπορούμε αφού βουτυρώσουμε τη φόρμα του κέικ, να την πασπαλίσουμε με άψητο κανταΐφι. Μπορούμε επίσης να ρίξουμε ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ μας.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή ..
Ορίστε μία νόστιμη ιδέα για το κανταίφι αλλιώς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Καρύδια τριμμένα
Βούτυρο λίγο για το ψήσιμο
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Βατόμουρα
Κουβερτούρα
Για το σιρόπι
2/3 ποτ. Μικρό Νερό
11/2 ποτ. μικρό ζάχαρη
2 κ.γ μέλι
2 κ.γ. κανέλα
2 ροδέλες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε το κανταΐφι και χωρίζουμε σε φωλιές.
Τοποθετούμε σε φόρμες μια χρήσης με μια λακουβιτσα στη μέση και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περ. Μισή ώρα.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχει κρυώσει.
Τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξει το σιρόπι .Ξεφορμάρουμε και βάζουμε στην λακουβιτσα καρύδι τριμμένο και από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε ετοιμάσει (οδηγίες βλ. Συσκευασία).
Διακοσμούμε με βατόμουρο, καρύδια τριμμένα και κουβερτούρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”