Συνταγές
Ιταλικές τρούφες σοκολάτας με επικάλυψη κομμάτια άσπρης σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Marianthi Kolovou Galerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια
Υλικά
200 g της πικρής σοκολάτας – 70%
50 g βούτυρο
2-3 κουταλιές λικέρ αμύγδαλο
50 g ζάχαρη άχνη
80 γραμμάρια τριμμένα αποφλοιωμένες αμύγδαλα
Αλάτι για καρύκευμα
Επικάλυψη:
τριμμένη λευκή σοκολάτα
Διαδικασία
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε την πικρή σοκολάτα πάνω από ατμό μιας κατσαρόλας, δηλαδή τοποθετούμε το μπολάκι μέσα σε νερό που βράζει και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε επίσης το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αμύγδαλα και το λικέρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει επίσης ομοιογενές.
Το αφήνουμε να κρυώσει τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Μόλις γίνει το μείγμα μας έτοιμο για πλάσιμο με ένα κουταλάκι ή με το χέρι σας φτιάχνεται μπάλες τρούφας. Βγαίνουν περίπου 30. Άμα θέλετε περισσότερες κάνει διπλή δόση με λευκή σοκολάτα σε κομμάτια που καλύπτουμε γύρω-γύρω τις τροφές.
Κατά τη διάρκεια της εργασίας πλένουμε τα χέρια μας με κρύο νερό και σκουπίστε σε μια χαρτοπετσέτα.
Η Συνταγή είναι της κ. Marianthi Kolovou Galerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.