Συνταγές
Δεν υπάρχει ο μεζές μας σήμερα.. Θράψαλο κρασάτο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά και εκτέλεση
Καθάριζουμε το θράψαλο από μέσα ,έβγαλα τα πάντα δόντι και δερματάκι και το πλένουμε καλά και το βάζουμε μέσα στη χύτρα ,το άφηνουμε να πιει όλα τα υγρά του…
Σβήνουμε με λίγο ξύδι… Ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού κρασί και άλλο ένα ποτήρι του κρασιού νεράκι και μισό ποτήρι του κρασιού λάδι , 2 δαφνόφυλλα και 4 μπαχάρι…
σκέπαζουμε τη χύτρα και το άφησα να βράσει 25 λεπτά… Όταν έγινε το βαζουμε στην πιατέλα και ριχνουμε το ζουμάκι από αυτό λίγη ρίγανη και εδώ βαζουμε ξύδι…
αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λεμόνι και ίσως να χρειαστεί και λίγο αλατάκι..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο.
Σιγουρέψου ότι έχεις:
Αλεύρι
1 φύλλο δάφνη
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
250 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
200 γρ. Βιτάμ Culinesse
1 σκελίδα σκόρδο
½ κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
1 Pummaro Ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
Χώρισε το κοτόπουλο σε μερίδες που θα αλευρώσεις και θα ροδίσεις με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
Μετά περίχυσε το κοτόπουλο με το κονιάκ, άναψε ένα σπίρτο και πλησίασε το στο κονιάκ (με προσοχή μην κάψεις τα φρύδια σου): το κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
Σόταρε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ Culinesse και πρόσθεσέ τα στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, το Pummaro, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το κρασάτο κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Και μην το αφήσεις να κρυώσει για να το σερβίρεις…
Καλή όρεξη!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cookoo.ourwork.gr