Συνταγές
Νόστιμα θράψαλα με κρεμμύδια και ελιές – Μούρλια φαγητό, καλά σας όρεξη
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΆΤΕΣ ΒΡΑΣΤΟΤΗΓΑΤΙΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ
Σε κατσαρόλα βάζουμε θράψαλα ή καλαμαράκια σε κομμάτια και τα σωταρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν.
Προσθέτουμε λάδι , τέσσερα με πέντε κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τρείς σκελίδες σκόρδο λιωμένες και τα σωταρουμε όλα μαζί.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε χυμό ντομάτας, δαφνοφυλλα, κόκκους πιπεριού, αλάτι, πιπέρι και σιγοβραζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό ρίχνουμε τις ελιές
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Τέλεια συνταγή για μία μικρή και νόστιμη μηλόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
2 μικρά μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια μικρά!
Αλλά 3 με 4 με τη φλούδα κομμένα σε φέτες λεπτές.
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα γιαούρτι
Λίγο ξύσμα λεμονιού
1 βανίλλια
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ κοφτή μπέικον
3 κ.σ επιπλέον ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλλα για πασπάλισμα
Βούτυρο για το ταψί
2 κ.Βούτυρο λιωμένο για ράντισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τ αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, βανίλια, ρίχνουμε το γιαούρτι ,ανακατεύουμε με σπάτουλα, προσθέτουμε τα κομματάκια μήλων, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 34 επί 26 και απλώνουμε το μίγμα.
Τοποθετούμε επάνω τις φέτες μήλων ,και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε τις φέτες με την κανέλλα και τη ζάχαρη και ψήνουμε σε χαμηλό έως μέτριο φούρνο 45′-50′
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή-Χρυσές Συνταγές”