Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό καλομαγειρεμένο και νόστιμοτατο κοτόπουλο κρασάτο με πιλάφι
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σωτάρω 1 κρεμμύδι ξερό, 1 φρέσκο, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 καρότο , 1 κονσέρβα μανιτάρια (όλα ψιλοκομμένα).
Στην συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα…
Σβήνουμε με λευκό κρασί…
Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κόκκους μπαχάρι, λίγο μπούκοβο, ένα φύλλο δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλα, λίγη πάπρικα..
10 λεπτά πριν το βγάλουμε , ρίχνουμε (αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε λίγο ζουμί από το κοτόπουλο, δυο κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ)….
Φτιάχνουμε το πιλάφι μου με μικρά κομματάκια πιπεριάς
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Σπιτικά Μεξικάνικα tacos με κοτόπουλο
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί κοτοπουλο φιλέτο
6-7 χρωματιστές πιπεριές
1 φακελάκι sause tacos (δεν την έχουν όλες οι υπεραγορές) είναι ένα κίτρινο φακελάκι γράφει tacos
1 ποτήρι νερό
2 κουτιά πίτες τορτίλα μεγάλες η μικρές
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πιάσει λίγο χρώμα κόβω τις πιπεριές μου μόλις πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο βάζουμεσα μέσα.τις πιπεριές
Ανακατέβω να δέσουν όλα μετά βάζω το φακελάκι tacos και 1 ποτήρι νερό ανακατέβω να δέσουν όλα τα υλικά και να πάει η σάλτσα μας παντού
Μόλις δέσουν τα υλικα τα βαζω σε σε πίττες τορτιλα και τυλίγω
Ρυζι:
Βαζω 1 κουταλια σουπας βουτυρο και βαζω και το ρυζι μαζι βαζω ζωμο νερακι και μπαχαρικο σαφραν αν το θελω κιτρινο οπως την φωτο το αφηνω να ψηθει αν θελει και αλλο νερο προσθετω
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”