Συνταγές
Θράψαλο κρασάτο τέλεια μαγειρεμένο! Μέλι
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά και εκτέλεση
Καθάρισουμε το θράψαλο από μέσα ,βγαλουμε τα πάντα δόντι και δερματάκι και το έπλυνα καλά και το έβαλα μέσα στη χύτρα
το άφησουμε να πιει όλα τα υγρά του… σβησουμε με λίγο ξύδι… ριξουμε 1 ποτήρι του κρασιού κρασί και άλλο ένα ποτήρι του κρασιού νεράκι και μισό ποτήρι του κρασιού λάδι , 2 δαφνόφυλλα και 4 μπαχάρι.
σκέπασουμε τη χύτρα και το άφησα να βράσει 25 λεπτά… Όταν έγινε το βαλουμε στην πιατέλα και ριξουμε το ζουμάκι από αυτό λίγη ρίγανη και εγώ εδώ έβαλα ξύδι.
αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λεμόνι και ίσως να χρειαστεί και λίγο αλατάκι
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις απίθανες αγαπημένες πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυριά
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλκά:
700 γρ. πιπεριές φλωρίνης – 5 πιπεριές μεγάλες
300 γρ. φέτα – 1 ½ φλυτζάνι
200 γρ. ανθότυρο – 1 φλυτζάνι
200 γρ. γιαούρτι – 1 κεσεδάκι
1-2 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Λαδόκολλα
Προαιρετικά:
Κουκουνάρι, μερικά δαχτυλίδια, από το πράσινο μέρος φρέσκου κρεμμυδιού, φρέσκα φυλλαράκια ρίγανη, και θυμάρι.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές.
Σε τάβλα κοπής τις χαράζουμε τις ξεσποριάζουμε, με την βοήθεια κουταλιού, τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σε μπολ βάζουμε τα σκόρδα λιωμένα στην πρέσα, προσθέτουμε την φέτα και το ανθότυρο σε τρίμματα, το γιαούρτι, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε να ενωθούν γεμίζουμε τις πιπεριές μας, τις αλείφουμε με λάδι εξωτερικά με πινέλο, πασπαλίζουμε με τα δαχτυλίδια φρέσκου κρεμμυδιού, και το κουκουνάρι την επιφάνεια τους, αν τα βάλουμε, και ψήνουμε για 30’.
Ξεφουρνίζοντας, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη, και θυμάρι, αν βάλουμε, αλλιώς με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.