Συνταγές
Θεϊκό ρεβανί με κρέμα – ένα γλύκισμα της εποχής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Στεργιου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
7 Αυγά
150 γρ αλεύρι.
100 γρ ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό..
1 μπεικιν βανίλια.. λίγο αλάτι.
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη.
4 ποτήρια του νερού νερό.
100 γρμ βούτυρο
Φλούδα από ένα λεμόνι
Χυμό λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλας
Βανίλια.
Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο.
125 γρ κορν φλαουτ. Βανίλια
Μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 βανίλια
Για την διακόσμηση
Φυστίκι. Αιγίνης
Κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά. Και στο τέλος προσθέτουμε το φρεσκο’ βούτυρο. Το αφήνουμε τα κρυοσει
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Και σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικα
Το απλώνουμε σε βουτυρομενο ταψί
Διαστάσεις (34/24) ψήνουμε σε προθερμαζμενο φούρνο στους 180 βαθμούς. Για μισή ώρα
Αφού ψηθεί το σιρόπιαζουμε ζεστό το γλυκο κρύο το σιρόπι.
Το αφήνουμε τα απορροφήσει. Για Λίγες ώρες .
Ετοιμάζουν την κρέμα με τα παραπάνω υλικά. Στην φωτιά ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά. Και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό. Διακοσμούμε.
Αν θέλουμε και με μια μπάλα παγωτό .
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Στεργιου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.