Connect with us

Γλυκα

Θεϊκό ραβανί με δύο κρέμες

Published

on

κρεμες

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά: (για ένα πυρέξ 20×28)
Για το ρεβανί:
3 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν
3 κ.σ. κονιάκ ή ούζο
1 βανίλια

Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Κανέλα και ξύσμα εσπεριδοειδών (προαιρετικά)

Για την πρώτη κρέμα:
550 ml. γάλα
50 γρ. κορν φλάουρ
60 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
2 αυγά
2 βανίλιες

Για τη δεύτερη κρέμα:
1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου Morfat
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Για το γαρνίρισμα:
Λίγη τρούφα σοκολάτας
Λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το ρεβανί: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το σύρμα για να αφρατέψουν το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ποτό και συνεχίζουμε με το μίγμα αλευριού-σιμιδαλιού. Τότε σταματάμε το μίξερ κι προσθέτουμε σιγά σιγά με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθεί .

Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε γαι 4 λεπτά μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα , με προσοχή , κουταλιά-κουταλιά το γλυκό . Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμαζουμε την πρώτη κρέμα:

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται και σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη , τα αυγά , τις βανίλιες και το κορν φλάουρ. Τα χτυπάμε με το σύρμα και όταν το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά πριν αρχίσει ο βρασμός , παίρνουμε μια κουτάλα από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μίγμα των αυγών.

Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό (των αυγών) μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πάρει μια-δυο βράσεςι η κρέμα και να “δέσει” . Όταν “δέσει” αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο ρεβανί και ετοιμάζουμε τη δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ποτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί με τη σαντιγύ και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Τότε αδειάζουμε τη δεύτερη κρέμα πάνω από την πρώτη και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σχηματίζοντας κυματάκια , αν επιθυμούμε . Πασπαλίζουμε με την τρούφα , τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα και παγώνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

http://tasteoflife.com.gr– «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές4 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές6 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα8 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές10 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές12 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές12 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version