Connect with us

Γλυκα

Θεϊκή Τούρτα κωκ με γκανάζ σοκολάτας

Υλικά Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 2 φλ κρέμα γάλακτος ελαφριά 1/2 φλ ζάχαρη μια πρέζα αλάτι 5 κρόκοι μεγάλων αβγών 3 κ.σ. κορν φλάουρ 4 κ.σ. κρύο βούτυρο ανάλατο, σε 4 κομμάτια 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Για το παντεσπάνι: 2 1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. μπέικιν […]

Published

on

Toyrta kok me gkanas sokolatas

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

2 φλ κρέμα γάλακτος ελαφριά
1/2 φλ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
5 κρόκοι μεγάλων αβγών
3 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. κρύο βούτυρο ανάλατο, σε 4 κομμάτια
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το παντεσπάνι:
2 1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μπέικιν σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 φλ βουτυρόγαλα

Για την γκανάζ:
225γρ ημίγλυκη σοκολάτα, λεπτοκομμένη
3/4 φλ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, 6 κ.σ. ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε με αναδευτήρα τους κρόκους των αβγών μέχρι να ενωθούν.

Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατελυουμε για 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί και το μείγμα να γίνει κίτρινο και παχύ.

Όταν το μείγμα της κρέμας γάλακτος ζεσταθεί, το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τους κρόκους και το επιστρέφουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα, σιγομαγειρεύοντας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να εμφανιστούν φούσκες και το μείγμα να γίνει παχύρρεστο, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.

Περνάμε την κρέμα από ένα κόσκινο σε ένα μέτριο μπολ.

Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη κολλητά πάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες, μέχρι 2 ημέρες.

Για το παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλά ταψιά για κέικ 22 εκ και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 3-5 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας για 1 λεπτό μετά από κάθε προσθήκη.

Ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.

Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά όλα μαζί και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε και το βουτυρόγαλα και συνεχίζουμε για 1 λεπτό, μετά αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπάμε για 3 επιπλέον λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο ταψιά.

Ψήνουμε για 25-35 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει με λίγα νωπά ψίχουλα από το κέντρο.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά στα ταψιά και μετά σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Για την γκανάζ:
Όσο κρυώνει το παντεσπάνι, βάζουμε τη σοκολάτα σε μια κούπα μετρήματος και την αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε την κρέμα γάλκτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και τη ζεσταίνουμε.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και την αφήνουμε 2 λεπτά.

Αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα στο κέντρο, ανοίγοντας σιγά-σιγά το κυκλικό ανακάτεμα μέχρι να γίνει εντελώς λεία η γκανάς.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει λίγο, αλλά να είναι ευκίνητη.

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κέικ και ρίχνουμε τη γκανάζ στο κέντρο του κέικ.

Με μια σπάτουλα απλώνουμε απαλά την γκανάζ επάνω στο κέικ.

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές1 ώρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές17 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές19 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές21 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές23 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές5 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Exit mobile version