Συνταγές
Κέικ σοκολάτας και πολύ αφράτο μάλιστα
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-4 αυγά
-1,5 κούπα ζαχαρη
-1 κούπα καλαμποκέλαιο
-1 κούπα γάλα
-1 φαρινάπ
-1 μπέικιν πάουντερ, (20γρ.)
-1 βανίλια
-μισή κούπα κακάο
-1 φακελάκι δάκρυα μαύρης σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Έριξα το λάδι, το γάλα ανακατεύοντας και τέλος έριξα κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια.
Πήραμε μια κούπα από το μίγμα, έριξα το κακάο και μισή κούπα ακόμη γάλα, το ανακατέψαμε και το ρίξαμε στο γλυκό.
Εριξα και τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας, τέλος το ανακατέψαμε όλο μαζί μέχρι που πήρε σοκολατένιο χρώμα.
Έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Όχι απλώς φούσκωσε, φοβήθηκα πως θα χυνόταν στον φούρνο.
Από πάνω έτριψα αποξηραμένη μπανάνα στο μούλτι και το στόλισα μαζί με δάκρυα μαύρης σοκολάτας.
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Εξαιρετικές μους και γκαναζ σοκολάτας για επικάλυψη σε κέικ, τούρτες, τάρτες…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Voula Damala-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη γκανάζ έβαλα σε κατσαρολάκι
-125 γρ. βούτυρο
-6 κουταλιές ζάχαρη
-5 κουταλιές κακάο σκόνη
-1 βανίλια
-2 κουταλιές νερό
Ανακάτεμα με μαρίζ να λιώσει καλά σε χαμηλή φωτίτσα, ανάλογα το πόσο λιπαρό είναι το βούτυρο, ίσως χρειαστεί να βάλετε καμμία κουταλιά νερό ακόμα. Θα το δειτε στην υφή.
Γέμιση μους σοκολάτας
-250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-2 κρέμες γάλακτος νουνου light (400 ml.)
-1 άνθος αραβοσίτου στιγμής γιώτης σοκολάτα
-3/4 κούπας φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Με μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος για 3 λεπτά, όχι να πήξει ίσα να γίνει πιό παχύρρευστη, μετά προσθέτουμε το γάλα, το άνθος αραβοσίτου στιγμής και τέλος την κουβερτούρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Voula Damala-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”