Συνταγές
Θειικό φαγητό! Πρασοσέλινο με κρέας χοιρινό. Θα το φτιάχνεις συνέχεια.
Σήμερα φτιάχνουμε ένα αγαπημένο ελληνικό και παραδοσιακό φαγητό με πρασοσέλινο, χοιρινό κρέας και αυγολέμονο που θα κάνεις πολλές Κυριακές. Προτιμώ να το φτιάχνω το χειμώνα στα πολλά κρύα και το απολαμβάνουμε όλη η οικογένεια. Δοκίμασε το.
Υλικά
Ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό από σπάλα ή λαιμό
Νερό
1 μάτσο πράσα
2-3 μάτσα σέλινο και σελινόριζα
2 αυγά
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία χύτρα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κομμάτια του χοιρινού.
Όταν ροδίσει καλά το χοιρινό μας, το σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 2 ώρες.
Παράλληλα, κόβουμε σε κομμάτια τα πράσα, τις σελινόριζες και τα σέλινα.
Τα ρίχνουμε την χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά ζεστό ζωμό στο φαγητό και ανακατεύουμε να πάρει θερμοκρασία.
Τέλος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό μας, ρίχνουμε το αυγολέμονο και κουνάμε την χύτρα για να ανακατευτεί.
Δες τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Εσύ έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις συνταγή για πρασοσέλινο; Τι αλλαγή θα έκανες;