Συνταγές
Θα γίνει η αγαπημένη σας! Τούρτα παγωτό με δύο διαφορετικές γεύσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
– 4 ασπράδια αυγού
– 4 κρόκους αυγού
– 1 πρέζα αλάτι
– 100 γρ ζάχαρη
– 75 γρ αλεύρι
– 25 γρ. Κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι θα γίνει αφράτο και σφιχτο! Στη συνέχεια Προσθέτουμε ζάχαρη και τους κρόκους, και στο τέλος το αλεύρι με το κακάο
Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι θα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Το μείγμα μας το βάλουμε σε μια φόρμα για τούρτα που προσθεταμε λαδόκολλα! Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά
Αφηνουμε να κρυώσει
Για το παγωτό:
– 400 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (από το ψυγείο)
– 1 Ζαχαρουχο (από το ψυγείο)
– 200 γρ κρέμα τυριού (Philadelphia)
Για της γεύσεις:
Α. Φρούτα του δάσους
– 150 γρ φρούτα του δάσους
– 50 κ.ς. ζάχαρη καστανή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι θα πήξει λίγο … αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά σουρωνω τα φρούτα…τον σιρόπι ζελέ από τα φρούτα θα τον αφηνουμε για να διακοσμήσουμε την τουρτα.
Β. Semifreddo
– 2 κουταλιές με Nescafe για φραπέ τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές από το ζαχαρωουχο … χτυπάμε καλά για να γίνει απαλό το μείγμα
– 3 κουταλιές Μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι θα πήξει! Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με το ζαχαρωουχο (εκτός από 2 κουταλιές που της βάζουμε με τον Nescafe)! Στη συνέχεια εννονουμε της δύο κρέμες και ανακατεύουμε καλά
Ξεχωρίζουμε την κρέμα στα δύο
Στην μια θα βάλουμε τα φρούτα του δάσους στραγισμενα και ανακατεύουμε καλά και στην δεύτερη κρέμα προσθέτουμε το μείγμα με τον Nescafe και την Μερέντα… ανακατεύουμε μέχρι θα ομογενοποιηθούν καλά.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο
Σύνθεση
(Στη. Φόρμα που ψησαμε το παντεσπάνι)
1 παντεσπάνι και από πάνω προσθέτουμε την κρέμα με τα φρούτα, παντεσπάνι και κρέμα Semifreddo! Βάλουμε στην Κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες! Μετα από 4 ώρες, ρίχνουμε και την μαρμελάδα ζελέ από τα φρούτα μας…και διακοσμήσουμε με φρούτα που έχουμε και λίγα φύλλα από δύωσμο
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ακόμα μια δυο ώρες
Ξεφορμαρω
Πριν σερβίρουμε αφινουμε την τούρτα για 5 λεπτά έχω για να είναι πιο εύκολο να την κόβουμε
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.