Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό για μοσχαράκι στην κατσαρόλα με λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας μοσχαράκι από ελιά
2 κρεμμύδια μεγάλα
3 Μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
1 ποτήρι κρασί
2 δαφνόφυλλα
3 μπαχάρια
θυμάρι αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο, χυμό από δυο λεμόνια..περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα κ τσιγαρίστε το κρέας σε κομμάτια, μόλις πάρει χρώμα απ όλες τις πλευρές ρίξτε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να μαραθούν καλά,ρίξτε το κρασί και μόλις εξατμιστεί τελείως ρίξτε τα καρότα σε φέτες όχι πολύ λεπτές και κόψτε και τις πατάτες σε κομμάτια,Προσθέστε το θυμάρι τα δαφνόφυλλα μπαχάρια αλάτι κ πιπέρι
Ρίξτε νερό να σκεπάζει το φαγητό και σκεπάστε τη χύτρα για 45 λεπτά..Τελος κλείστε το μάτι κ αφήστε το φαγητό επάνω μέχρι να πέσει τελείως η βαλβίδα, τέλος ανοίξτε και προσθέστε τον χυμό λεμονιού,αφήστε να φύγουν περιττά ζουμιά και να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε .
Σε περίπτωση που μαγειρεύεται σε κανονική κατσαρόλα προσθέστε τα λαχανικά προς το τέλος.
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η μαγειρική είναι για όλους και οι συνταγές δεν τελειώνουν ποτέ!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη εκτέλεση ..
Το μενού έχει σήμερα μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ – καλή σας απολαύση
Η Συνταγή είναι από κ. Xrisa Nikos– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μικρά κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 κίτρινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
Πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Κρασί
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.
Εκτέλεση:
Κάποιες φορές το βράζουμε ελάχιστα το κρέας πριν το μαγειρέψουμε , ώστε να καθαρίσει.
Εν συνεχεία το σοταρουμε πολυ καλα, το σβήνουμε με κρασί και προσθετουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και 1 γεμάτη κ.σ πελτέ, τις πιπεριες κομμένες σε μικρές λωρίδες,το σκόρδο, το αλάτι, το πιπερι , το θυμάρι.
Προσθετουμε νερο με μάτι, όσο χρειαστεί, σκεπαζουμε και μαγειρευουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Για τον πουρέ:
Βραζουμε 4 μεγάλες πατατες, τις πολτοποιουμε με το ραβδομπλεντερ, προσθετουμε ελαιόλαδο, λίγο γάλα, αλάτι και πιπερι (βάζουμε στο περιπου 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και 1/2 γαλα) . Ανακατευουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Xrisa Nikos– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.