Συνταγές
Θαυμάσιοι λουκουμάδες με μαστίχα Χίου μέσα και λίγο αλεύρι ολικής άλεσης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή, από την οποία χτύπησα λίγο στο γουδί,2 δάκρυα μαστίχα Χίου
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
1 κουταλιά της ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστο
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι σκληρό είχα και λίγο ολικής άλεσης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο να πάρουμε ένα χυλό, έτσι που να ζουμπαω με την χούφτα μου και να βγαίνει σαν καρυδάκι.
Όλα τα υλικά μαζί καλό ανακάτεμα, σκεπάζω και αφήνουμε για 40′ να φουσκώσει.
Παίρνω κουταλιές από το άλλο χέρι όπου βουτάω μέχρι να βγει το καρυδάκι που προείπα και ρίχνουμε μέσα σέ αρκετά ζεστό ελαιόλαδο.
Μέχρι την μέση σχεδόν τής κατσαρόλας το λάδι.
Γυρίζουμε με την Τρυπητή, μόλις ροδισουν βγάζω επάνω σε απορροφητικό χαρτί σέ ταψί. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εύκολους και τραγανούς Λουκουμάδες
Μιχαελα Στεφανουδης-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ύλικά
500 ml γιαούρτι
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
Μαγιά 1 φακελάκι
ξύσμα από λεμόνι και πορτοκαλί.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και μετά βάζουμε και την ζάχαρη και τα χτυπάμε.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα λεκάνη
Βάζουμε τα αυγά γιαούρτι τη μάγια και το ζυμώνουμε βάζοντας σιγά-σιγά Το βούτυρο.
Βάζουμε και το ξύσμα από το πορτοκάλι και από λεμόνι!
Το ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει
Μετά ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό και τα κόβουμε με ένα ποτήρι στρογγυλά και τα τηγανίζουμε! Από πάνω βάζουμε ζάχαρη άχνη η ζάχαρη κανονική!
Μιχαελα Στεφανουδης-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ