Συνταγές
Θαυμάσια σπιτική Σπανακόπιτα, με χειροποίητο φύλλο και τέλεια γέμιση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί μία συνταγή για σπανακόπιτα που θα γίνει η αγαπημένη σας. Το φύλλο είναι δικό μας και βγαίνει τραγανό ενώ η γέμιση γίνεται με απλά υλικά, όπως την έκαναν και τα παλιά τα χρόνια. Η νοστιμιά της δεν περιγράφεται.
Υλικά
350 ml νερό
50 ml σπορέλαιο
Αλάτι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Περίπου 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κιλό σπανάκια
Αλάτι-Πιπέρι
4 αυγά
1/4 ματσάκι άνηθο
400 γρ φέτα
150 γρ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την ζύμη και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα μας μία ζύμη.
Συνεχίζουμε με την γέμιση: Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το δουλεύουμε μαζί με αλάτι και το στραγγίζουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του αλλιώς εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, απλώς το στραγγίζουμε χωρίς να προσθέσουμε αλάτι.
Έχοντας αυτό κατά νου, στο σπανάκι μας προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τα αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, την μισή σπασμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι η γέμιση να γίνει ομοιογενής.
Κατόπιν, χωρίζουμε την ζύμη μας σε 6 ίσα μέρη και σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα λίγο πιο μεγάλα από στρόγγυλο ταψί 36 εκατοστών.
Έπειτα, λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε 3 φύλλα αφού βουτυρώσουμε ανάμεσά τους, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Απλώνουμε την γέμιση και από πάνω της την υπόλοιπη φέτα και τέλος σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και βουτυρώνουμε ανάμεσά τους.
Κατόπιν, γυρίζουμε την ζύμη που προεξέχει στις άκρες του ταψιού, προς τα μέσα και βουτυρώνουμε την πίτα μας.
Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Η σπανακόπιτα μας είναι έτοιμη. Τα υλικά της είναι απλά αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!