Συνταγές
Θαυμάσια μπισκοτάκια πορτοκαλιού – να τα απολαύσετε!!
Η Συνταγή είναι από Efi Tsacona – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά baking
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
* το ποτήρι είναι χωρητικότητας 250 ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και προσθέτουμε σε αυτά όλα τα στερεά.
Πλάθουμε ω σε μπισκοτάκια και τα περνάμε σε σουσάμι (εδώ αναποφλοίωτο)
Ψήνουμε 20-25 λεπτά στον αέρα σε 180 βαθμούς.
* το σουσάμι τα δίνει ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά και μυρωδιά ωραία!
Η Συνταγή είναι από Efi Tsacona – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Το καλύτερο γλύκισμα – Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ :
500γρ.πορτοκαλια μικρά. 450 γρ. Ζάχαρη 130γρ νερό 500γρ.χυμο πορτοκαλιού περασμένο από σιτα μια κ.γ.κανελα λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. 250γρ.κουβερτουρα 1κ.γ.καλαμποκελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα πορτοκάλια τα ξύνουμε να φύγει το έλαιο για να φύγει και η πίκρα τους. Τά βράζουμε 3 φορές από 5′ κάθε φορά. Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα κοβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες ΌΧΙ πολύ χοντρές και τιςτοποθετούμε σε ένα δίσκο.
Βάζουμε να φτιάξουμε το σιρόπι. Αφού βράσουν 5λεπτα το νερό ο χυμός και η ζάχαρη βάζουμε μέσα τις ροδέλες μέσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20′ 25′.Αφού μαλακώσουν και γυαλίσουν οι φέτες πορτοκαλιού. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν μέσα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα βάζοντας και 1 κ. γ. καλαμποκελαιο. Όταν λιώσει η σοκολάτα βουτάμε την μισή φέτα μέσα την ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Και τότε ειναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy-Χρυσές Συνταγές”