Συνταγές
Θαυμάσια μηλόπιτα αφράτη και λαχταριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα 4 μήλα σε φέτες και καθαρισμένα και με τη φλούδα τα έβαλα σε λεκάνη με νερό και λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια χτύπησα με το σιρμα 3 αυγά με 1 φλυτζάνι τσαγιου ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού σπορελαιο 1 μιση φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι ανακατεμένο με μισό μπέικιν 1 βανίλια μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα. 1 φλυτζανι τσαγιού γάλα. Ανακάτεψα όλα μαζί και έβαλα και τα μήλα.
Έψησα σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180β για 40 σχεδόν λεπτά
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένη μηλόπιτα φόρμας
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια συνταγή για υπέροχη μηλόπιτα, αφράτη και μοσχομυριστή που κανείς δεν μπορέσει να της αντισταθεί.
ΥΛΙΚΑ
3 μεγαλα μήλα
3 αυγά
3/4 της κουπας τσ.σπορελ…1 ποτ.ζαχαρη
3 βανιλιες
3 κουτ.γιαούρτι
1 κ.γλ.γεματο μπεικιν
Μισο φαριν άπ
Κανέλα….λικερ της αρεσκειας μας.ή κονιάκ( 1 σφηνακι…ή 2 κ.σ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κοβουμε μικρα κυβάκια…τα ραντιζουμε με μισο λεμόνι…τα βαζουμε σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε μέσα 3.κ.σ.ζαχαρη…1 βανιλια..2κ.σ.βιτάμ..
Τα αφήνουμε να βράσουν να βγάλουν το ζουμί τους και προς το τέλος ρίχνουμε το ποτό και λίγη κανέλα.
Στρώνουμε με αντικολ. χαρτί μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα τα μήλα..
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη…+γιαούρτι+ λάδι…βανίλιες..αλεύρι μπεικιν…και ρίχνουμε στη φόρμα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε όπως το κεικ…αφήνουμε να κρυώσει για να ξεφορμάρουμε…
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.