Συνταγές
Θαυμάσια, μοσχομυριστή μαρμελάδα, μία φρουτένια πανδαισία με ροδάκινο, νεκταρίνι και βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Aggeliki Kalaitzi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1500 gr. Ανάμεικτα φρούτα
(Εγώ έβαλα 4 μεγάλα ροδάκινα, 3 Νεκταρίνια και 6 -8 βερίκοκα – πάντα τα ζυγίζω)
1 κ. Ζάχαρη καστανή
2 βανίλιες
Χυμό 1 λεμονιού
και λίγη φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω, καθαρίζω και κόβω τα φρούτα μου σε μικρά κομμάτια. ΤΑ ΖΥΓΙΖΩ
Τα τοποθετώ σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτω εκεί και τα υπόλοιπα υλικά μου, δηλαδή τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λεμόνι.
Βράζω τη μαρμελάδα μου για περίπου 1/2 ώρα σε χαμηλή φωτιά ( ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί με το βράσιμο αρχίζει να φουσκώνει).
Την ξαφρίζω όσο μπορώ και μόλις περάσει το μισάωρο σβήνω τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
Το σιρόπι θα είναι ακόμα ΑΡΑΙΟ.
Μετά από ώρες ( καλύτερα την επόμενη μέρα ), ξανα βράζουμε την μαρμελάδα μας για 15 – 20′ περίπου για να ‘δέσει’ το σιρόπι της καλύτερα. ΠΡΟΣΟΧΗ! πάλι σε χαμηλή φωτιά να μην σας ‘πιάσει’ στον πάτο.
Όταν η μσρμελάδα μας είναι έτοιμη, με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα φρούτα μας τόσο όσο θέλουμε ώστε η μαρμελάδα μας να βγεί τελείως πολτοποιημένη ή όχι ( εγώ προτιμώ να υπάρχουν και κομματάκια φρούτου μέσα σ’ αυτήν, άρα δεν πολτοποιώ εντελώς).
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη να την βάλουμε στα αποστειρωμένα μας βάζα.
Τα γεμίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό έτσι αφού δε θα υπάρχει οξυγόνο από πάνω.
Μόλις κρυώσουν πολύ καλά , αν θέλουμε, τοποθετούμε τα βάζα και στο ψυγείο για μεγαλύτερη συντήρηση.
Χρησιμοποιούμε την μαρμελάδα μας στο πρωϊνό μας, πάνω σε τάρτες, σφολιάτες, στη μαγειρική ή σε όποια παρασκευή εμείς θέλουμε
Νόστιμη συνταγή από “Aggeliki Kalaitzi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”