Συνταγές
Γέμισε το σπίτι αρώματα! Υπέροχη μοσχοβολιστη μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Penelope Kougia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 γκρειπφρούτ
2 πορτοκάλια
2 μανταρίνια
2 λεμόνια
Μερικές φλούδες μανταρίνι
Ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε τα φρούτα στον τρίφτη ελαφρά.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το νερό.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μια φορά.
Τα αφήνουμε μερικές ώρες μέσα σε κρύο νερό, (να ξεπικρίσουν).
Τα κόβουμε κομμάτια τα τρίβουμε στο μούλτι και αδειάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε από όσο πολτό τη μισή ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Τα σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
Όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα ώσπου να κρυώσουν.
Πολύ γευστική και όχι πολύ γλυκιά!
Η συνταγή είναι από Penelope Kougia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για γευστική μαρμελάδα με πλούσιο άρωμα – Μήλο, πορτοκαλί, καρότο και κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ουρανία Καρδάμη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κιλό μήλα μπανανόμηλα, (καθαρισμένα)
1 κιλό ζάχαρη
300 γραμμ. καρότα
1 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 ξύλο κανέλα
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Με ένα πιρούνι ή με την κουτάλα του πουρέ λιώνουμε το μήλο, αν θέλουμε αφήνουμε και μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το καρότο που έχουμε τριμμένο στον τρίφτη στην λεπτή μεριά, συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Στα 20 λεπτά ρίχνουμε το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε συχνά. Περίπου στα 40 λεπτά είναι έτοιμη, λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ουρανία Καρδάμη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”