Συνταγές
Θαυμάσια και Θεϊκή Μπουγάτσα από τας Σέρρας, σε μία εύκολη εκτέλεση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σου παρουσιάζουμε την συνταγή για μία πεντανόστιμη μπουγάτσα με άπαιχτη κρέμα που θα εξαφανιστεί πριν την εμφανίσεις στο τραπέζι! Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή, με απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου
Υλικά
1½ λίτρο γάλα
250 γρ ζάχαρη
170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ βούτυρο
3 βανίλιες
500 γρ φύλλα Βηρυτού
50 γρ βούτυρο
Ζάχαρη Άχνη-Κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα! Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Τέλος, σκεπάζουμε την κρέμα μας με μαγειρική μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Συνεχίζουμε και παίρνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκατοστών, το οποίο βουτυρώνουμε και στρώνουμε στη βάση του 4 φύλλα σταυρωτά.
Έπειτα, βουτυρώνουμε και βάζουμε ακόμα 4-5 φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ενδιάμεσα.
Στην συνέχεια, απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα και συνεχίζουμε διπλώνοντας τα φύλλα προς τα μέσα. Συνεχίζουμε και τοποθετούμε όσα φύλλα μας περίσσεψαν, τα οποία προσέχουμε να βουτυρώνουμε ενδιάμεσα.
Τέλος, βουτυρώνουμε καλά και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που θα έχετε δοκιμάσει, χωρίς να υπερβάλλουμε! Θα γίνει η αγαπημένη σας! Καλή όρεξη!
Δες την συνταγή σε βίντεο αναλυτικά:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!