Συνταγές
Φτιάξτε τυρομακαρονάδα φούρνου – ιδανικό για ένα τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΎΛΙΚΑ
1 πακ.κοντά ζυμαρικά (πένες,ριγκατονι,σέλινο)
800γρ γάλα.
100γρ.βουτυρο
2κσ.λαδι
2 αυγά
3κ.σ αλεύρι
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
200γρ.γκουντα
200γρ.μοτσαρελα
200γρ φέτα
200γρ τσενταρ(ή ο,τι μας αρέσει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε μετά λίγο λάδι να μην κολλησουν
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα ,τα αυγά,αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο,αλεύρι,βούτυρο και λάδι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά.
Ενώνουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα
Ανακατεύουμε καλά.
Σε μεγάλο βουτυρωμένο πυρεξ απλώνουμε όμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγα τυριά που κρατήσαμε και φρυγανιά.
Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό στους 180 για 30′.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 5′ για χρώμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να κόψουμε όμορφα.
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις..
Θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο; Ομελέτα φούρνου με πατάτα και λουκανικάκια
Υλικά
4 αυγά
1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
120 γραμ. λουκανικάκια
60 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
μισή πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
μισό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
μισό κ.γ. κόλιανδρο
μισό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
μισό κ.γ. θυμάρι
λίγο πιπέρι καπνιστό
1 σφηνάκι κονιάκ
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να φύγουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από το μάτι.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 cm περίπου.Κόβουμε τα λουκανικάκια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο ταψάκι μαζί με τα μανιτάρια, την πιπεριά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τους κρόκους και στη συνέχεια συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε την γραβιέρα. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
πηγή ditucook.blogspot.gr