Συνταγές
Πολύ ωραία σπιτικά αρωματικά ψωμάκια – έχει απλωθεί στο χώρο μια υπέροχη μυρωδιά από ψωμί και γλυκάνισο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιαννης Γεωργακοπουλος– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 gr αλεύρι γενικής χρήσης
100 gr κίτρινο αλεύρι
Ένα φακελάκι ξηρη μαγιά
600 gr χλιαρό νερό
2’κουταλακια του γλυκού αλάτι
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
1: ποτηράκι του κρασιού παρθένο ελαιόλαδο.
2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ζύμωση στο τέλος των υλικών θα βγάλει μια μαλακή ζύμη που δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια ….
Σκεπάζουμε…με πετσέτα για μια ώρα έως ότου φουσκώσει η ζύμη ..
Χωρίζουμε σε τρείς μπάλες ….το ζυμάρι…
Φτιάχνοντας φρατζολακια σε όποιο μέγεθος και μήκος επιθυμούμε
Σε λαδόκολλα στο ταψί τα τοποθετούμε
….με ένα πινέλο σιλικόνης περνάμε με νερό και παρθένο ελαιόλαδο που έχουμε βάλει μέσα σε ένα ποτήρι…
Και ραντίζουμε το καθ’ένα με μπόλικο σουσάμι
Στο φούρνο για 70 λεπτά στους 200 βαθμούς ….αφού πρώτα χαράξουμε με ένα ξυράφι τα φρατζολακια δύο φορές κάθετα ..
Όταν ροδισουν…..και πάρουν χρώμα χρυσάφι..
Τα βγάζουμε
Υ Σ.
Ποτέ δε τα αφήνουμε κάτω γιατί θα μαλακώσουν
Πάντα σε όρθια τοποθέτηση έως ότου κρυώσουν
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Γιαννης Γεωργακοπουλος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.