Connect with us

Συνταγές

Η πιο νόστιμη πρασόπιτα που έχετε ποτέ φτιάξει

Published

on

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ 6442e1bde4552 scaled

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ιδανική επιλογή η πρασόπιτα και για πρωινό!

Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Υλικά Συνταγής
Για το φύλλο:

250 γραμ. αλεύρι ολικής
250 γραμ. καλαμποκάλευρο
300 γραμ. χλιαρό νερό
1 κουτ. γλ. αλάτι
60ml ελαιόλαδο – 4 κουτ. της σούπας
Σιμιγδάλι για το άνοιγμα των φύλλων

Για την γέμιση:
1 κιλό πράσα κομμένα – μόνο το λευκό μέρος
2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα ψιλοκομμένα
2 σκόρδα κομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα
Μισό ματσάκι βασιλικό μόνο τα φύλλα
1 κουτ. γλ. ανθό αλατιού η αλάτι
1/2κουτ. γλ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι μαύρο
1 λεμόνι το ξύσμα του
1 αυγό
400 γραμ. ανθότυρο χτυπημένο στο μούλτι μαζί με μισή κούπα γάλα μέχρι να γίνει κρέμα
100 γραμ. φέτα σπασμένη με το χέρι
100 γραμ τριμμένα κίτρινα τυριά- ότι έχει το ψυγείο μας
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο + για το ταψί
2 κουτ. σ. βούτυρο

Για την επάλειψη:
Ελαιόλαδο, αυγό η γάλα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το φύλο:
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα ζυγισμένα άλευρα, το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας με το φτερό, και στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το μίξερ, κάνουμε μερικά διπλώματα, τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ωρα.

Κόβουμε όλα τα λαχανικά, και τα μυρωδικά μας.
Σε ανοιχτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 7/9 σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα πράσα, τα ξερά κρεμμύδια, τα σκόρδα, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν, να γυαλίσουν και να καραμελώσουν, για 15 – 20 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, το ξύσμα λεμόνι, την κρέμα ανθότυρου, και ανακατεύουμε όσο είναι ζεστά.
Προσθέτουμε την φέτα, το κίτρινο τυρί, και ανακατεύουμε.

Περιμένουμε 2-3 λεπτά να κατέβει η θερμοκρασία, και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας να το απορροφήσει, η γέμιση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, στις αντιστάσεις.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες.

Ανοίγουμε με την μία μπάλα το κάτω φύλο, (όπου κολλάει η ζύμη, σιμιγδάλι και συνεχίζουμε) και το στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί.
Επάνω απλώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες, υπολογίζοντας, και τις λωρίδες για τις άκρες της πίτας. (κορνίζα)

Σκεπάζουμε με τις λωρίδες ζύμης την πίτα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε στην πάστα φλώρα.
Καλύπτουμε και τις άκρες, της πίτας με λωρίδες ζύμης, αλείφουμε με το λάδι, και φουρνίζουμε την πίτα μας, στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 50- 60 λεπτά, η μέχρι να ροδίσει.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!

Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “πρασόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές7 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές9 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές11 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα13 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές15 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές17 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές18 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version