Γλυκα
Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για Νόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και βανίλια
ΥΛΙΚΑ Λευκή κρέμα 640 ml γάλα 65 γρ. ζάχαρη 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ) 1 μεγάλο αυγό Λίγο αλάτι 2 βανίλιες Σκούρα κρέμα 640 ml γάλα 150 γρ. ζάχαρη 40 γρ. κακάο 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ) 1 μεγάλο αυγό Λίγο αλάτι 2 βανίλιες 2×250 ml κρέμες γάλακτος 2 βανίλιες 100 γρ σοκολάτα Μαρασκίνο Νιφάδες […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Λευκή κρέμα
640 ml γάλα
65 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Σκούρα κρέμα
640 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
2×250 ml κρέμες γάλακτος
2 βανίλιες
100 γρ σοκολάτα
Μαρασκίνο
Νιφάδες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε. Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης. Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα κρέμα, με την μόνη διαφορά να είναι η προσθήκη του κακάο μαζί με την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος ξεχωριστά σε σαντιγί.
Την μία την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στην άλλη ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα. Στο σκεύος της επιλογής μας κάνουμε εναλλάξ άσπρες και σκούρες γραμμές.
Βάζουμε σε στρώσεις (4) τις κρέμες, διακοσμούμε περιμετρικά με νιφάδες σοκολάτας και μαρασκίνο.