Γλυκα
Η μόνη πάστα ταψιού που θα την φτιάχνεις συνέχεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίο γλυκό σοκολατένιο μας τρελαινει πόσο η συγκεκριμένη πάστα ταψιού !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
για το παντεσπάνι
-70 γρ. ζάχαρη
-4 μεσαία αβγά
-50 γρ. κακάο ION
-120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-40 γρ. σπορέλαιο
-ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά
για τη μους
-350 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
-300 γρ. κρέμα γάλακτος 36%
για τη γκανάζ
-200 γρ. κρέμα γάλακτος 36%
-250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
-30 γρ. μέλι
για το σιρόπι
-300 ml. νερό
-300 γρ. ζάχαρη
-30 ml κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας ελαφρώς. Οταν αρχίσει ο βρασμός, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια παρασκευάζουμε το παντεσπάνι. Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε πρώτα με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρι, προσθέτουμε το σπορέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε με το κόσκινο, το κακάο, το μπέηκιν πάουντερ, το αλεύρι και το ξύσμα από πορτοκάλι. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Αδειάζουμε το μίγμα για το παντεσπάνι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 10 έως 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα.
Κατόπιν, αδειάζουμε το σιρόπι επάνω στο παντεσπάνι.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή της μους. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε λίγη ποσότητα από την σαντιγύ στο μπωλ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ και αδειάζουμε στην υπόλοιπη σαντιγύ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ με κινήσεις από μέσα προς τα έξω.
Αδειάζουμε τη μους στο ταψάκι με το παντεσπάνι και στην στρώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Προχωράμε στην παρασκευή της γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αδειάζουμε την γκανάζ ομοιόμορφα επάνω από την μους.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλυκό.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “πάστα ταψιού” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis