Γλυκα
Η εύκολη μαμαδίστικη γαλατόπιτα έτοιμη σε λίγα λεπτά
Εύκολη και κυρίως πεντανόστιμη γαλατόπιτα με φύλλο και πολύ οικονομικό γλυκό!! Παρά πολύ όμορφη, εντυπωσιακή σαν τουρτίτσα!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για την βάση
-500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
-150 γρ. λιωμένο βούτυρο
για την γέμιση
-4 μέτρια αυγά
-150 γρ. ζάχαρη
-600 γρ. γάλα
-1 κτγ. υγρή βανίλια
-1 στικ κανέλας
για την διακόσμηση
-ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, τοποθετώντας τα φύλλα κρούστας ένα κάθε φορά στον πάγκο.
Αφού τα αλείψουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο, τα διπλώνουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ 30 εκατοστών. Τα ανοίγουμε.
Οταν γεμίσει το πυρέξ με τα φύλλα, πασπαλίζουμε ξανά με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 12 έως 15 λεπτά στον αέρα.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρι.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, την υγρή βανίλια και την κανέλα. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από την κουζίνα.
Σταδιακά, αδειάζουμε το μίγμα με το γάλα στο μπωλ με τα αυγά, ανακατεύοντας.
Αφού βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο, αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Οταν βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
To “γαλατόπιτα “ είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL