Συνταγές
Η αγαπημένη μου μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Φουσκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
8 κιλά φράουλα έγινε μαρμελάδα σε τρεις δόσεις
Νομίζω πως φτάνει για φέτος
Πάμε για αλλά φρούτα σε λίγο καιρό
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζαχαρη ( εγώ βάζω λιγότερη)
1 μήλο
1 βανίλια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες ή της πολτοποιουμε στο μουλτι
Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την ζαχαρη και το μήλο αφού το έχουμε τρίψει ( το μήλο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυσική πηκτίνη και δένει πιο γρήγορα η μαρμελάδα μας)
Όταν πάρει βράσει ξαφρίζουμε όσες φορές χρειαστεί
Στην μισή ώρα με τρία τέταρτα ανάλογα με την ποσότητα που φτιάξαμε αρχίζουμε να κοιτάμε αν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη ή κοντεύει να γίνει.
βαζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη οταν αρχίσω να την φτιάχνουμε και βάζουμε μαρμελάδα το βάζουμε ξανά κατάψυξη και μετα από λίγο το βγάζουμε και χωρίζουμε την μαρμελάδα στα δυο με ένα κουταλάκι και αν δεν ξανά ενωθεί η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη αλλιώς την αφήνουμε να βράσει και άλλο και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να δουμε ότι είναι έτοιμη
Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και την βανίλια ( έχουμε σταματήσει να βάζουμε βανίλια γιατί θέλουμε να φαίνεται η γευση του φρούτου περισσότερο)
Όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε καυτή στα βαζάκια αφού πρώτα τα έχουμε αποστειρώσει τα κλείνω κατευθείαν και τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν καλά
Η Συνταγή είναι από Μαρια Φουσκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.