Συνταγές
Ζουμερή και απόλαυστικη καραμελένια μηλόπιτα σαν κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Alexia Aidonidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι σαν κέικ και σαν γλυκό! Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια αλλά και με τον καφέ σας το απόγευμα..
Δοκιμάστε το είναι εύκολο πολύ και εντυπωσιακό!
Υλικα :
Για το κέικ κάνουμε αυτό που γράφεται πίσω στη φαρινα κόκκινη! Ακριβώς ποσότητες και υλικά.
Θα χρειαστείτε μήλα περίπου 3 – 4
Ζαχαρη κανέλα
Μαρμελάδα βερίκοκο η ροδάκινο.
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε τη ζύμη για το κέικ και τη στρωνουμε στη φόρμα.
Κόβουμε τα μηλα λεπτές φετουλες μισοφεγγαρακια και τα βάζουμε με ένα μπωλ και ανακατεύουμε με ζάχαρη και κανέλα να πάει παντού.
Τα στρωνουμε επάνω στη ζύμη του κέικ στη σειρά σχεδόν κολλητά.
Ψήνουμε 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία ανάλογα το φούρνο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε μερίδες μέσα στο ταψί δηλ σε τετράγωνα κομμάτια χαραζουμε με το μαχαίρι βαθιά.
Σε ένα κατσαρόλακι βάζουμε ένα βάζο μαρμελάδα εγώ παίρνουμε το Σπιν Σπαν το μικρό με λίγο νεράκι να διαλυθεί και να βρασει.
Μόλις βρασει έτσι ζέστη την περιχύνουμε πάνω στο κομμένο κέικ για να μπει μέσα να το σιροπιασει.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά να καραμελωσει από πάνω και να ρουφήξει μέσα να δέσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Alexia Aidonidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.