Συνταγές
Μα τι φοβερές δημιουργίες! Ζαμπονοτυροπιτάκια με σπιτική σφολιάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
325 γρ αλεύρι γ.ο.χ
150 νερό
1 κ.γ αλάτι
1 κ σ ξύδι
1 πακ Βιτάμ που το έχω βάλει δύο ώρες στην κατάψυξη
Σάλτσα σπιτικη
Ζαμπόν τυρί γκουντα σε φετες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα βάζω το αλευρι με το αλάτι και ανακατέυω τρίβω στον τρίφτη το παγωμένο βουτηρο λίγο λίγο ανακατεύοντας με το αλευρι .Αφού τελειώσει ολο το βουτηρο αρχίζω να προσθέτω λίγο λιγο το νερό και το ξύδι και ανακατευω .Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια ζύμη την κάνω μια μπάλα και την βάζω στο ψυγείο μισή ώρα
Βγάζω το φύλλο από το ψυγείο το χωρίζω στην μέση
Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το πρώτο φύλλο βάζω την σάλτσα φετες γκουντα από επάνω φετες ζαμπον ανοίγω το άλλο φυλλο σκεπάζω κοβω σε λωρίδες τις γυρνάω τις βάζω σε ταψί που έχω στρώσει λαδοκολα αλείφω με έναν κρόκο αυγου που έχω αραιώσει με λίγο νερό και ψήνω στον αερα στους 180 βαθμούς μισή ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Η δόση βγάζει 10 ζαμπονοτυροπιτες!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.