Συνταγές
Βγαίνει θεϊκό! Εύκολο Μωσαϊκό Μερέντας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
600 γρ Μερέντα
600γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
χτυπάμε ελαφρώς την κρέμα και μετά ρίχνουμε την Μερέντα και τα μπισκότα
βαζουμε το μειγμα σε λαδόκολλα η σε φόρμα μιας χρήσης και το κάνουμε ρόλο
τέλος κατάψυξη…
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Όλοι αγαπάμε την σοκολάτα και τα μπισκότα. Κορμός λευκής σοκολάτας!! -Το γνωστό μωσαϊκό
Όσες φορές και να το φτιάξω… εξαφανίζεται…
Υλικά
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 360 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 180 γρ. καρύδια ψίχα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1,5 πακ. Πτι μπερ
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο…. σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι…
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μείγμα σένα μπολ και Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα και δίνουμε με τα χέρια μας ένα μακρόστενο σχήμα….Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες !!!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
ΠΗΓΗ