Συνταγές
Εύκολο και νόστιμο ψωμί!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500γρ)
-1 φακελάκι ξερή μαγιά (9γρ)
-1 μεγάλο ποτήρι νερό (220-250ml)
-2κτγ. κοφτά αλάτι
-1κτγ. ζάχαρη
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ, θα ρίξουμε το αλεύρι και κάνοντας ένα μικρό άνοιγμα θα αδειάσουμε το φακελλάκι με την μαγιά, τη ζάχαρι, και σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Πλάθουμε έτσι ένα ζυμάρι. Στη συνέχεια, θα ρίξουμε το αλάτι συνεχίζουμε το ανακάτεμα, και κατόπιν κάνουμε ένα καλό ζύμωμα με τα χέρια μας.
Οταν θα έχουμε μαλακώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μπωλ και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά στο τραπέζι, φτιάχνοντας έτσι το ψωμί μας.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε το ψωμί που φτιάξαμε σε ένα μπωλ αφού το λαδώσουμε λίγο. Θα το σκεπάσουμε με μία πετσέτα και εάν χρειάζεται και με μία κουβέρτα και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει.
Μετά από αυτά τα 40 λεπτά, και ενώ το ψωμί έχει φουσκώσει, γυρίζουμε το μπωλ στο τραπέζι ώστε να πέσει το ψωμί. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το ψωμί στη μέση και συνεχίζουμε να τα ζυμώνουμε, πλάθοντας έτσι δύο καρβελάκια σε μορφή ρολό.
Σε μία λαμαρίνα την οποία θα έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι, θα βάλουμε τα δύο καρβελάκια. Θα σκεπάσουμε τη λαμαρίνα με μία πετσέτα για περίπου άλλα 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Μετά από τον χρόνο αυτόν, και ενώ τα ψωμάκια έχουν φουσκώσει, θα τα αλείψουμε με το πινέλο με λίγο λάδι.
Βάζουμε τη λαμαρίνα στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, θα αφήσουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν και είναι έτοιμα.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor