Συνταγές
Εύκολο κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο και χωρίς μίξερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
400 γρ αλεύρι φαρίνα η γ.ο.χ
4 – 5 αυγά
250 γρ. Ζάχαρη
125 γρ. ελαιόλαδο
130 γρ. Φρέσκο βούτυρο λιωμένο η ηλιέλαιο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
75 γρ. νερό
70 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κοφτές κ.γ μπέικεν πάουντερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
Λίγο αλάτι
1-2 κ.σ παπαρουνοσπορο (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
3-4 κ.σ άχνη ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
Λίγη σκόνη κανέλας (προαιρετικα)
Λίγο παπαρουνοσπορο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη, τις βανιλίνες, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το νερό, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουτερ το κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθετουμε το παπαρουνοσπορο μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε μία φόρμα 25-26 cm.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα, χτυπάμε στον πάγκο 1-2 φορές να βγει ο αέρας και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 50′-55′ λεπτά στους 170’C βαθμούς. Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο
ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει ελαφρώς και το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να ρίξουμε το γλασο.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.