Γλυκα
Εύκολο και με οικονομικά υλικά! γιαουρτογλυκό βανίλια-σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ωραίο εμφανίσιμο και εύκολο γιαουρτογλυκό που μας θυμίζει λίγο τιραμισού
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το σιρόπι κακάο
200 ml. γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο
30 ml. κονιάκ
για την κρέμα σοκολάτας
125 γρ. κουβερτούρα
150 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
20 σαβουαγιάρ
για την κρέμα βανίλια
150 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι κακάο. Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρι, το κακάο μέχρι να διαλυθούν. Συμπληρώνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Προχωράμε στην κρέμα σοκολάτας. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, συμπληρώνουμε το γιαούρτι και την λιωμένη κουβερτούρα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία φόρμα, βουτάμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ στο σιρόπι κακάο και τα τοποθετούμε στη φόρμα.
Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε την κρέμα και την στρώνουμε.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρι και τις 2 βανίλιες. Συμπληρώνουμε το γιαούρτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και φτιάχνουμε έτσι την κρέμα βανίλιας.
Βουτάμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε επάνω από την κρέμα στη φόρμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα μπισκότα την κρέμα βανίλιας.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες.
Κατόπιν, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γιαουρτογλυκό ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics