Συνταγές
Εύκολος μπακλαβάς ρόλο ή αλλιώς σαραγλί..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
500 γρ. Φύλλο μπακλαβά (προτιμήστε το φρέσκο)
400 γρ. Καρύδια αλεσμένα
Κανέλα
100 γρ. Φρέσκο βούτυρο
200 γρ. Βιταμ η άλλη μαργαρίνη
Σιρόπι:
1 λίτρο νερό
600 -650 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγες φέτες λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20′ λεπτά.
Ανοίγουμε τα φύλλα και από την στενή πλευρά τοποθετούμε το ξύλο που θα τυλίξουμε το ρόλο, κάπου λιγο πιο κατω απο τη μέση, φέρνουμε ένα μέρος του φύλο πάνω στο ξύλο (δείτε φώτο) ρίχνουμε 2 κ.σ γέμιση να πάει παντού και ρολαρουμε με τη βοήθεια του ξύλου.
Πιέζουμε το ρόλο δεξιά αριστερά (το σουρώνουμε δηλαδή) και με προσοχή αφαιρούμε το ξύλο και τοποθετούμε μέσα σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Αλείφουμε με πινέλο το βούτυρο που περίσσεψε πάνω στα ρολά μέχρι να τελειώσει το βούτυρο. Αυτό που θα μείνει στον πάτο του βούτυρου το πετάμε. Χαράζουμε ελαφρά τα ρολά και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
2-3 λεπτά πριν το βγάλουμε απο το φούρνο ζεσταίνουμε το σιρόπι μας και μόλις βγούν τα περιλουζουμε με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να το απορροφήσει, να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με πραλινα φουντουκιού..
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.