Συνταγές
Εύκολη τάρτα Crumble με φρέσκα ροδάκινα και βανίλιες – αρκετά ελαφρύ χωρίς πολλές θερμίδες
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά
2 αυγα
100 γρ Ζάχαρη καστανή ή καρύδας
1 βανίλια
100 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα
200 γρ αλεύρι βρώμης η κανονικό
1 φακελάκι μπέικιν
2 ροδάκινα
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη με ψυχούλα:
50 γρ βούτυρο φρέσκο κρύο
50 γρ Ζάχαρη καστανή
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης η κανονικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το ηλιέλαιο το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε για λίγο στο μίξερ να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αν ο χυλός μας φανεί πολύ παχύρρευστος προσθέτουμε λίγο γάλα επιπλέον.
Κατόπιν στρώνουμε σε ταρτιερα που λαδωσαμε
και ρίχνουμε το μείγμα.
Κόβουμε τα ροδάκινα και τις βανίλιες σε φέτες.
Τοποθετούμε τις φέτες με την σειρά πάνω στο μείγμα εναλαξ.
Σε ενα μπόλ βάζουμε το βούτυρο την ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να κανουμε ψυχούλα και να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια της ροδακινόπιτας τα ψίχουλα.
Ψήνουμε στους 180’C βαθμους αέρα για 40′ λεπτά. Βγάζουμε απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.