Συνταγές
Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά με Φιλαδέλφεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για το ζυμάρι:
550-600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. Ελαιόλαδο
300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
400 γρ.τριμμένο κίτρινο τυρί
300 γρ. Φιλαδέλφεια
Ρίγανη φρέσκια
Ελαιόλαδο
Χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο (έτοιμο) τύπου πουμαρο σε γυάλινο μπουκάλι
Κέτσαπ στεβιας
Γαλοπούλα βραστή η καπνιστή
Πιπεριές Φλωρίνης χρωματιστές
Ελιές
Μανιτάρια μικρά φρέσκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με όλα τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουνε για 50′ λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα.
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά στο τραπέζι που θα δουλέψουμε τις πίτσες.
Χωρίζουμε στη μέση την ζύμη και ανοίγουμε πρώτα με τον πλαστη λίγο το φύλλο και κατόπιν μέσα στο ταψάκι, αφού το αλείψουμε με λιγο ελαιόλαδο, και απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας ώστε καλύψει όλο το ταψάκι.
Ρίχνουμε 3-4 κ.σ χυμό ντομάτας και 2-3 κ.σ κέτσαπ, 2 κ.σ ελαιόλαδο, ρίγανη, τις πιπεριες, τα μανιτάρια, το κίτρινο τυρί, το φιλαδελφια και τα κομματάκια γαλοπούλας και τη φρέσκια ρίγανη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και έτοιμη η πρώτη πίτσα.
Την τοποθετούμε στο χαμηλό σημείο του φούρνου και την ψήνουμε.
Έτοιμαζουμε την δεύτερη πίτσα.
Κάνουμε με το άλλο μισό της ζύμης ακριβώς το ίδιο και απλώνουμε γύρω γύρω το φιλαδελφοα με τη βοήθειά ενος κουταλιού και ρίχνουμε πανω στο Φιλαδέλφεια μπόλικο τριμμένο κίτρινο τυρι. Γυρίζουμε προς τα μεσα τις ακρες ετσι ώστε να κλείσουμε καλά τη γέμιση και να σχηματίσουμε κορδόνι.
Στο κέντρο της ζύμης κάνουμε τη γέμιση οπως η προηγούμενη και με οτι άλλα υλικά θέλουμε. ψήνουμε τις πίτσες στον προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180’C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.