Συνταγές
Εύκολη πίτα με σπανάκι, άγρια ρόκα και τυριά
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για το φύλλο:
350 γρ. αλεύρι ζέας ολικής άλεσης
250 γρ. αλεύρι βρώμης
200 ml νερό χλιαρό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο η κανονικό ξύδι
1/2 κ.σούπας αλάτι
Για τη γέμιση:
600 γρ. σπανάκι φρέσκο και μπόλικη άγρια ρόκα
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
150 γρ. κατσικίσια φέτα τριμμένη
150 γρ. Ανθότυρο τριμμένο
2 κ. σ. γιαούρτι κατσικίσιο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Φύλλο:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί.
2) Γέμιση:
Πλένουμε το σπανάκι και την άγρια ρόκα και τα κόβουμε (όπως το μαρούλι). Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σπανάκι, την ρόκα, τον άνηθο το μαϊντανό και αφήνουνε να βγάλουν τα υγρά τους. Αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη, πάνω σε διαφάνεια για να μπορεσουμε να την απλώσουμε στο πυρέξ. Λαδώνουμε την επιφάνεια του πυρέξ και απλώνουμε το ενα φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση. Κάνουμε το δεύτερο φύλλο (όσο το πυρέξ μας) το απλώνουμε πάνω στη γέμιση. Αν περισσέψει πολύ φύλλο γύρω γύρω το κόβουμε λίγο.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο ελαφρά την πίτα, την χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με κρύο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα για περίπου 60′ λεπτά περίπου.
Αφήνουνε να κρυώσει και σερβίρουμε με γιαούρτι…
Πολύ καλή και υγιεινή φίλες και φίλοι μου..
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.