Συνταγές
Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ – ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλο κιμάς
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
Ψίχα ψωμί μπαγιάτικο μαλακωμενο σε νερό
2 κουταλάκια κοφτά γλ κύμινο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το βάζουμε στο ψυγείο δύο τρεις ώρες
κατόπιν τα πλάθουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Λαχταριστό και νόστιμοτατο φαγητό – Κεφτεδάκια με σάλτσα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο .
Δύο κρεμμυδια στο τρίφτη..
Δύο αυγά…
Τρεις φέτες ψωμί όχι φρέσκο…
Αλάτι πιπέρι ρίγανη μαιδανο σκορδακι
Λίγο ελαιόλαδο
Λάδι Για τηγάνισμα.
Για τη σάλτσα
μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
ένα ποτήρι νερό.
Ένα κουτάλακι πελτέ..
Λίγη πάπρικα γλυκιά .. κόκκινο πιπέρι
δύο σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι.
ένα φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοταρουμε ελαφρός στο τηγάνι με λίγο λάδι .
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα παραπάνω υλικά
Το ψωμί θα το έχουμε μουλιασει
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι αφού έχει κρυώσει .τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε καμία ώρα περίπου στο ψυγείο
Μετά τηγανηζουμε τα κεφτεδάκια αφού τα έχουμε αλευρωση..
Σε ένα άλλο τηγάνι ανακατεύουμε το αλεύρι στο νερό. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Και το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα..
Προσθέτουμε και τα τηγανητά κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”