Συνταγές
Ρολό με μπέικον τυρί τυλιγμένο με σφολιάτα !!! ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Φυλλο σφολιατα
3 μεγαλουτσικες πατατες βρασμενες
6 φετες μπεικον
1 κουπα καλα γεματη τυρι κιτρινο πικαντικο
1μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
3 κουταλιες σουπας μαιντανο ψιλοκομενο
4 λιαστες ντοματες ψιλοκομμενες
1κουταλια σουπας ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μικρο τηγανι ριχνετε το ελαιολαδο και σοταρετε ψιλοκομμενα το μπεικον και κρεμμυδι
Σε ενα μπολ βαζετε τις βρασμενες πατατες που εχετε βρασει σε αλατονερο και τις πατατε με το πιρουνι για να τις κανετε πουρε!!Ριχνετε το μπεικον με το κρεμμυδι το τυρι τις λιαστες ντοματες σε κομματακια τον μαιντανο,λιγο αλατι κ πιπερι
Τα ανακατευετε ολα μαζι και απλωνεται επανω στο φυλλο σφολιατα,Ρολαρετε απαλα και κολλατε τις ακρες με νερο
Στο τελος βαζετε το πανω κατω μεσα σε ενα πυρεξ ,δλδ το τελειωμα απο το φυλλο να κοιταει προς τα κατω για να μην σας ανοιξει το ρολο απο πανω κατα την διαρκεια του ψησιματος !!Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 50 λεπτα με 60 λεπτα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για εύκολη και ταυτόχρονα απίστευτα νόστιμη συνταγή για ρολό με φύλλο κρούστας, τυρί και μπέικον
ΥΛΙΚΑ
10 φύλλα κρούστας
4 αυγά
300 γρ τυρί Φέτα
200 γρ γιαούρτι
10 γρ μπέικιν πάουντερ
12 φέτες μπέικον
Σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά και ενσωματώνουμε το γιαούρτι.
Προσθέτουμε το τυρί, το μπέικιν και τα κάνουμε χυλό.
Απλώνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με σπορέλαιο, το σκεπάζουμε με ένα φύλλο και απλώνουμε λίγη από την γέμιση.
Σκεπάζουμε με φύλλο και βάζουμε γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που να έχουμε χρησιμοποιήσει τα 5 από τα 10 φύλλα.
Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό (όχι πολύ σφιχτά).
Με την ίδιο τρόπο κάνουμε και το δεύτερο ρολό με τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που να ροδίσουν.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xKVwyPl-NNY]
foodaholics.gr