Συνταγές
Εύκολη και Λαχταριστή, Σιροπιαστή Πατσαβουρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Υλικά
Για το σιρόπι:
780 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. λεμόνι
Για την πίτα:
500 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 780 γραμμάρια νερό, 600 γραμμάρια ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα. Μόλις βράσει προσθέτουμε 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Στην συνέχεια, βάζουμε στο μίξερ 4 αυγά, 200 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Μόλις ασπρίσουν ρίχνουμε 2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ, 2 βανιλίνες, 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και κλείνουμε το μίξερ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Παίρνουμε 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας, τσαλακώνουμε τα φύλλα όπως φαίνεται στο βίντεο και τα τοποθετούμε στην σειρά σε ένα λαδωμένο ταψί 30×40 εκ. Από πάνω από τα φύλλα, προσθέτουμε το μείγμα από το μίξερ, μέχρι να καλύψει όλο το ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Αφού ψηθεί, κόβουμε με ένα μαχαίρι την ζεστή πίτα μέσα στο ταψί, όπως φαίνεται και στο βίντεο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι μας, να πάει παντού.
Εύκολη συνταγή για σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με εξαιρετική γεύση! Θα την κάνετε πολλές φορές!
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση εδώ:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs