Συνταγές
Εύκολα μηλοπιτάκια ζουμέρα από μέσα, που θα τα τρώτε εσείς και τα παιδιά
Η συνταγή από “Margarita Kariwtou-Μαγειρικές Απολαύσεις”
Για την μαρμελάδα:
Υλικά
1 κιλό μήλα
ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα μήλο, καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη! Στίβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν!
Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης
Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε 7-8 λ έως ότου δέσει η μαρμελάδα
Προς το τέλος του βρασμού στίβουμε μισό λεμόνι
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Για την ζύμη:
600 ml Χλιαρό γάλα(οχι καυτό)
300 ml ηλιέλαιο
3 κσ ζάχαρη
1,5 κσ αλάτι
40-50 γρ φρέσκια μαγιά
ή 2 φακλ. ξηρή
2 αυγά (Τα 2 ασπράδια για μέσα στην ζύμη, και τους 2 κρόκους για επάλειψη +μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή αδιάλυτο εβαπορέ γάλα ,πριν το ψήσιμο )
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι( περ. 80-100 γρ) αλεύρι γ.ο.χ
Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περίμενουμε 1 ώρα
Ανοίγουμε φύλλο και χαράζουμε όπως για τα κρουασανάκια, στο καθένα βάζουμε απο 1 κγ μαρμελάδα μήλου,και τυλίγουμε
Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα
Αλείφουμε με το μείγμα αυγού και ψήνουμε περίπου στους 175 β μέχρι να ψηθούν( περ. 25 -27λ).
Μόλις κρυώσουν , πασπαλίζω με άχνη και κανέλα!
Η συνταγή από “Margarita Kariwtou-Μαγειρικές Απολαύσεις”