Συνταγές
Εύκολα και νόστιμα πιτάκια που μπορείτε να βάλετε για γέμιση ότι θέλετε..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
125 γρ γιαούρτι στραγγιστο (250γρ)
125 γρ ηλιέλαιο (250γρ)
Λίγο πιπέρι
250γρ φαρινα Γιώτης (500γρ)
1/2 κγ μπέικιν (1κγ)
1 αυγά (2αυγα,)
250γρ φετα (500γρ)
Αυγό για αλειμμα και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγα στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο το πιπέρι και τα χτυπάμε. πρόσθετουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και τέλος τη φέτα
Κάνουμε μπαλάκια και αλείφουμε με αυγό ρίχνουμε και σουσάμι.
Προθερμασμενος φούρνος στους 180 πάνω κατω μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πολύ ωραία φτιαγμένα και λαχταριστά κολοκυθοπιτάκια γλυκά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giota Trigoni-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 κούπες κολοκύθα πορτοκαλί βρασμένη και στραγγισμένη
2 κ. σ. Ζάχαρη
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κ. γλ. κανέλλα
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Φυτίνη (για επάλειψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Χωρίζουμε το φύλλο στα 3. Γεμίζουμε με τη γέμιση το φύλλο στην μακρόστενη πλευρά, αλείφουμε με Φυτίνη το υπόλοιπο φύλλο και το τυλίγουμε να γίνει σαν φλογέρα. Το γυρίζουμε γύρω γύρω να πάρει το σχήμα το τριαντάφυλλου.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις έως ότου να ροδίσουν (25′-30′)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giota Trigoni-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”