Συνταγές
Τι πιο ωραίο από ένα μυρωδάτο εορταστικό κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι νερό
1 ποτ.ζάχαρη
1/2 ποτ.κονιάκ,ουίσκι
1 ποτ.νερό
1κγ.γαρύφαλλα κουπανισμένα
1κγ.μοσχοκάρυδο
1κγ.μαστίχα
1ποτ.σταφυδάκια
1 ποτ.φοινίκια
1 πιάτο γλυκά κομμένα
λίγη κανέλα
2 κσ.πικραμύγδαλο
1κγ.ξυσμα πορτοκαλιού
λίγο χυμό πορτοκαλιού
1 βούτυρο αναλατο 250γρ
1 ποτ.αμύγδαλα αδρά κομμένα
1 ποτ.καρύδια κομμένα αδρά
1/2 κγ.νέσκαφε
2κγ.BP (μπέικιν πάουντερ)
1 κγ.σόδα
4 αυγά
3-3,1/2ποτ.αλεύρι ζαχαροπλαστικής
Για το αμυγδαλωτό:
400γρ ζάχαρη άχνη
λίγο κονίακ
λίγο χυμό λεμονιού
1/2κγ.μαστίχα
1κγ.σιμιγδάλι
250γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
ανθόνερο γύρω στο 1/2ποτ.
Το βάζουμε σε νάιλον σακουλάκι, το βάζουμε στο ψυγείο να πείξει λίγο για να ανοίγει.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υγρά υλικά και τα γλυκά, βούτυρο, τα σταφιδάκια και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε στην φωτιά να λιώσει το βούτυρο.Τα αποσύρουμε και προσθέτουμε τη σόδα για να φουσκώσει. Το αφήνουμε 10 λεπτά. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Μετά τα αυγά που έχουμε κτυπήσει καλά στο μίξερ.
Βάζουμε σε 2 μικρά ταψιά ή ένα Νο 30,βάζουμε λαδόχαρτο στον πάτο του ταψιού το λαδώνουμε για να βγαίνει εύκολα το κέικ.
Βάζουμε λαδόχαρτο για να βγαίνει εύκολα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170βαθμους γύρω στην 1,15 λεπτά.
Το γυρίζουμε ανάποδα για να είναι ίσιο από πάνω όταν θα βάλουμε το αμυγδαλωτό.
Σχεδόν ζεστό το ραντίζουμε με 1 ποτ.διαφορα λικερ,κονιάκ, ουίσκι.
Βάζουμε μαρμελάδα για να κολλά το αμυγδαλωτό.
Μετά γλάσο αν θέλουμε.
Με 400γρ ζάχαρη άχνη, 60ml ζεστό νερό ,σταγόνες χυμό λεμονιού.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.