Συνταγές
Εξαιρετικό φαγητό παστίτσιο με πένες και αφράτη μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τις πέννες μου τις στραγγίζω τις ρίχνω στο ταψί ρίχνω λάδι τυριά τριμέννα χτυπάω και 2 αυγά και πιπέρι μαύρο…
ΤΑ ανακατεύουμε καλά και στρώνω τις πέννες μου στο ταψί..Ρίχνω τυρί τριμένο παντού και ρίχνω τον κιμά μου που τον έχω τσιγαρίσει
σε ελαιόλαδο με κρεμύδι αλάτι πιπέρι φρέσκια ντομάτα πελτέ 2 κόκους μπαχάρι
ένα πολύ μικρό στίκ κανέλλας το ανάλογο νερό και σιγοβράζω τουλάχιστον 30 λεπτά…Πάνω από τον κιμά ρίχνω πάλι τυριά!!!
Μπεσαμέλ:
1μιση λίτρο γάλα 8 κ.σούπας κορν φλάουρ 2αυγά 3 κ.σούπας βούτυρο λίγο αλάτι όλα μαζί στη φωτιά μέχρι να πήξει…
Αποσύρω τρίβω μοσχοκάρυδο και τυριά τριμένα..Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και έτοιμο το φαγητό μας για το φούρνο..
Ψήνω στους 180 βαθμούς να καλοψηθεί
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μοναδική αλμυρή τάρτα! Πάστα φλώρα με πατάτα και μοτσαρέλα
Υλικά
500 γραμμάρια πατάτες
200 γραμμάρια αλεύρι
1/2 φακελάκι μαγιά
1 Αυγό
2 σακουλάκια μοτσαρέλα
120 γραμμάρια ζαμπόν γαλοπούλας
5 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες για μισή ώρα και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε μέχρι να γίνυον πουρές. Προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, την κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ κόβουμε σε λεπτέ λωρίδες το ζαμπόν και σε κομμάτια τη μοτσαρέλα. Όταν φουσκώσει η ζύμη την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και τη βάζουμε σε ένα ταψί, αλλά κρατάμε ένα μικρό κομμάτι. Από πάνω ρίχνουμε τη μοτσαρέλα, το ζαμπόν και την παρμεζάνα.
Τη ζύμη που έχουμε φυλάξει την κόβουμε σε λωρίδες και σχηματίζουμε ένα πλέγμα με αυτές πάνω στην τάρτα. Όταν τελειώσουμε ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για για περίπου 20-25 λεπτά.
govastileto