Συνταγές
Εξαιρετικό μιλφέιγ – αγαπημένο και γευστικότατο
Η συνταγή είναι από “Anna Lampropouloy-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ :
1 πακέτο σφολιάτα άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα :
1 λίτρο γάλα πλήρες 180γρ.ζαχαρη κρυσταλλική 100γρ.κορν-φλαουρ 4 μεσαία αυγά των 50γρ.150 γρ. βούτυρο αγελάδος 200γρ.κρεμα γάλακτος 36% ξύσμα από 1 ακερωτο λεμόνι 1κ.γ. βανίλια υγρή. ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανοίγουμε την κρύα σφολιάτα την βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα την ανοίγουμε με τον πλάστη να την στρώσουμε. Εγώ την χώρισα σε τρία μέρη ανά 10εκ.και με ένα πιρούνι κάνουμε πολλές τρύπες.Την πασπαλίζω με την άχνη
Βάζουμε μια λαδόκολλα σκεπάζουμε την σφολιάτα και βάζουμε μια σχάρα από πάνω την βάζουμε σε ζεστό φούρνο στους 190 βαθμούς για όση ώρα χρειαστεί να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα. Την βγάζουμε και την βάζουμε πάνω σε σχάρα για να μην νωτισει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
Σέ μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την ζάχαρη . Καί ανοίγουμε την φωτιά να ζεσταθεί το γάλα μας Σέ μία μπασινα ρίχνουμε τά αυγά το κορν φλάουρ τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και ρίχνουμε να ζεσταθουν τα αυγά.
Μετά μεταφέρουμε όλο το υλικό μέσα στο ζεστό γάλα εγώ το περνάω από μια λεπτή σιτα ρίχνουμε και την βανίλια. Ανακατεύουμε γρήγορα. Όταν πήξει καλά το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Το ανακατεύουμε να το απορρόφηση μετά ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος. Το ανακατεύουμε και αφού ενσωματωθουν το αδειάζουμε σέ ένα μεγαλύτερο σκεύος το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για κρυώσει.
ΣΤΉΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Χτυπάμε για λίγο την κρέμα στο μίξερ να αφρατεψει. Βάζουμε σε ένα κορνε κρέμα. Βάζουμε 1 φύλλο κάτω βάζουμε κρέμα αυτό το κάνουμε και στα τρία φύλλα.
Τέλος σπάμε λίγη σφολιάτα και την ρίχνουμε από πάνω.
Η συνταγή είναι από “Anna Lampropouloy-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”